Chippen

Een chip is een klein buisje, zo groot als een rijstkorrel,  dat onder de huid tussen de schouderbladen wordt geplaatst. In dit buisje zit een elektronische chip waarop een registratienummer staat. Dit nummer is gekoppeld aan het dier en de gegevens van de eigenaar.


Zodra u uw gegevens invoert in de databank wordt dit aan het nummer gekoppeld. Wijzigingen (verhuizing, nieuw telefoonnummer, overlijden dier) kunt u ook aan de databank doorgeven. Registratie van de chip is gratis voor katten en €3,25 per hond bij de Virbac Backhome-club (www.Backhomeclub.nl).


Het registreren van uw huisdier door middel van een chip is belangrijk om diverse redenen:

  • Als een dier wegloopt kan hij snel bij u worden teruggebracht
  • Verplicht bij controle aan de grens
  • Verplicht bij een huisdierverzekering
  • Verplicht voor alle honden van 7 weken en ouder (vanaf 2013)

Voordat een hond gechipt kan worden heeft u een UBN nummer nodig. Een fokker heeft een eigen UBN nummer. Als u zelf een nestje puppies heeft moet u dit ook registreren zodat u een eigen UBN nummer krijgt. Een hond kan alleen gechipt worden met een UBN nummer. Hier vraagt u dit nummer aan: https://mijn.rvo.nl/bedrijfsmatig-huisdieren-houden


De gegevens van de chip zal ik in uw dierenpaspoort noteren.  Een hond heeft altijd een dierenpaspoort nodig, deze kunt u naderhand aanvragen bij uw dierenarts. Bij het chippen van een kat krijgt u gratis een vaccinatieboekje waar de gegevens van de chip in worden gezet.


Prijs

Handeling

€25

Chippen

€18

Chip per dier bij nestje (vanaf 4 dieren)

Alle prijzen zijn exclusief voorrijkosten

Maximale afstand: 30km van Venray